GLOBAL ESTETE GENEL RÖPORTAJ

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut’un yanıtlaması istemiyle Global Real Estate Magazine için röportaj soruları aşağıdaki gibidir.

-Bulut İnşaat olarak ‘Ev bu işte’ konseptli Evviva projelerini gerçekleştiriyorsunuz. Genel olarak projelerinizde öne çıkan unsurlardan bahseder misiniz?
EVVIVA konsepti çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde yeni bir yaşam biçimi sunmayı hedefleyerek; deneyim, dinamizm, yenilikçilik ve teknolojiyi harmanlayarak, müşterilerimizin tam ihtiyacına cevap verecek yaşam alanlarına imza atıyoruz. Kurumsal sorumluluğumuz ve vatandaşlık bilincimiz çerçevesinde uzmanlığımız olan inşaat sektöründe her zaman en yenisini, en gelişmiş teknolojiyi ve hep vatandaşımıza en uygun çözümü sunmayı hedefliyoruz. Projelerimizin öne çıkan unsurları günlük yaşamı kolaylaştırması, şehrin içerisinde doğa ile baş başa hissedebilecekleri yeşil alanlarının olması, ulaşım yollarına yakın mesafede olmasıdır.

-Evviva konseptli birden fazla projeniz var. Bu projelerden hangisinde tam olarak yaşam başladı diyebiliriz?
Evviva resıdence projemizi 12/2011 daire sahiplerine teslim etmiş bulunmaktayız.

-Projeleriniz içinde hem konut hem de AVM hizmeti veren Evviva Tower da var. Proje içinde yer alan satılık konutların ve ticari alanların metrekare fiyatı nedir? (soruda resıdence deniyor ama bu proje konut projesidir o yüzden o kısmı çıkarttım)
Evviva Tower projemiz de 1+1 65m², 2+1 110m² ve 3+1 140m² dairelerimizin satışlarını yapmaktayız. Ticari alanlarımızın satışlarını şuan da yapmamaktayız.
-Projelerinizi diğer projelerden ayıran başlıca özellikler nelerdir?
Projelerimizin en büyük ayrıcı özelliği ev sahiplerine modern ve özgün mimarimiz ile teknolojik alt yapılarla geliştirilmiş alanlar sunmamızdır. %70 reaksiyon alanlarımızın bulunması projelerimizde dikkat çeken unsurlarımızdır.
-Sosyal donatı ve yeşil alanlara ne ölçüde yer veriyorsunuz?
Sosyal yaşama önem verdiğimizden dolayı projelerimizin %70 lik bölümünü sosyal donatı ve yeşil alanlara ayırmaktayız. Açık kapalı yüzme havuzlarımıza, fitness center ve saunalarımıza, çocuk oyun parklarımızdan, kreşlerimize, veteriner ve hayvan barınaklarımıza, sağlık kabinlerimize tüm projelerimizde yer vermekteyiz.

-Şuanda satışı devam eden projeleriniz nelerdir?
Şuan da satışına devam ettiğimiz projeler İstanbul- Esenyurt bölgesinde Evviva Yaşam Merkezi, Evviva Tower, Evviva İnci, Evviva Home ve Evviva Queen projelerimizdir. KKTC ise Evviva Lavınıum ve Evviva Green City proje satışlarımıza devam etmekteyiz.
-Yaz başında çıkan ve inşaat sektörüne cansuyu olduğu söylenen Mütekabiliyet Yasasıyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Mütekabiliyet yasası çıkmak zorundaydı. Türkiye’nin güçlü ve yöneten ülkelerin arasına girmesi için dünyayı yöneten ve yönetenleri Türkiye’de barındırmalı barınmalarına ve hareket etmelerine müsaade etmeli. Ülkemize gelenlerin tabi ki ofis iş merkezi ve konut alıp satabilmeliler gelen yöneticilerin yalnız gelmeyeceklerini bilmeliyiz. Çevreleriyle yardımcılarıyla danışmanlarıyla geleceklerdir. Bunun içinde mütekabiliyet yasasının çıkması Türkiye içinde gayrimenkul sektörü içinde çok iyi olacaktır inancındayım.

Esenyurt’ta var olan tapu ve ruhsat problemleriyle ilgili sıkıntılar nedir? Belediye ve inşaat firmaları arasında yaşanan bu sorun aşıldı mı, son durum nedir?
Esenyurt’ta tapu veya ruhsat sorunu yoktur. Esenyurtta imar çalışması yapıldığı için yaklaşık 6 ay imarları ve ruhsatları durdurdular. İmar çalışmaları bizler için ve esenyurtta arazisi olanlar için iyi bir çalışma oldu. Şuan da hiçbir sorun yok ve çalışmalarımıza başladık inşaatlarımız hızla yükseliyor.

-Esenyurt’taki ruhsat problemiyle ilgili satışlarda sıkıntı yaşadınız mı?
Esenyurtta imar çalışmaları için 6 ay durdurulma tabi ki inşaat firmalarını ve bizleri de etkiledi ama bu tür çalışmalar her zaman olur ve inşaat firmaları bu tür durumlara her zaman hazırlıklı olmalıdır. Bizim için önemli olan inşaatlarımıza tekrar devam etmektir.

-Esenyurt’taki ruhsat problemi birçok inşaat firmasının projelerini durdurma noktasına getirdi. Bulut İnşaat olarak böyle bir süreçten geçtiniz mi?
Esenyurtta Bulut İnşaat mevcut imarlara göre projelerini yapmıştır ve mevcut imarlar aşağıya çekilmeyip yukarıya çekildi bu da bize ek güzellik ek imar getirmiştir. Bulut İnşaat için iyi bir çalışma olmuştur başkalarının beklentisini karşılamamış olabilir.

-Bulut İnşaat olarak projelerinizi sadece belli bölgelerde yoğunlaştırarak gerçekleştiriyorsunuz. (Kıbrıs’ta Evviva Lavinium, Evviva Greencity ve Esenyurt’taki diğer Evviva projeleri gb) Bunun nedeni nedir?

Özelikle Kıbrıs’a yatırım yapmamızın nedeni, Kıbrıs’ın bizden bir yer olması ve en önemlisi burada şu anda yatırım şartları oluşması ve ciddi bir potansiyelin var olmasıdır. Artık büyük firmalar buraya yatırım yapmalı diye düşünüyoruz.

-Projelerinizde konutların uygun fiyatı yatırımcıların ve ev sahibi olmak isteyenlerin dikkatini çekiyor. Bu satış politikasıyla Esenyurt bölgesindeki metrekare fiyatlarını da düşürdüğünüzü düşünüyor musunuz?

Projelerimizde dairelerimizi m² sini 1000-1300 TL arasında değerlendirerek satışa sunduk ayrıca uygun ödeme koşullarımız ile kişileri daha kolay ev sahibi yaparak diğer firmalara da bu konuda örnek olduk. Bulut inşaat olarak amacımız halkımızı ev sahibi yapmaktır.